Hozzávalók:
- Piskóta
- 4 db tojás
- 3 ek. kakaópor (24 g)
- 1 ek. barna rizsliszt (8g)
- 15 g eritrit-stevia édesítő
- 1 kk. sütőpor
Meggyes zselé:
- 300 g fagyaszott meggy
- 1 ek. eritrit-stevia édesítő
- 3 lap zselatin (helyettesíthető 25 g étkezési keményítővel/vaníliás pudingporral)
Krém:
- 2 dl Magic Milk laktózmentes tej
- 20 g vaníliás pudingpor
- 40 g eritrit-stevia édesítő
- 3-4 ek. rum aroma
- 500 g gesztenyemassza (cukrozatlan)
- 350 ml Magic Milk laktózmentes habtejszín (jól behűtve)
- 1 csomag expressz zselatinfix
Csoki ganache:
- 90 g cukormentes étcsoki
- 70 ml Magic Milk laktózmentes habtejszín
- 20 g Magic Milk laktózmentes vaj
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk az édesítővel. Hozzákeverjük a száraz összetevőket. Egy kevés fehérjehabbal lazítjuk, majd a maradék fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
A meggyes zseléhez a meggyet egy pici vízzel és az édesítővel felforraljuk, botmixerrel darabosra mixeljük, majd hozzákeverjük az előzőleg jéghideg vízbe áztatott és kifacsart zselatinlapokat, majd a kihűlt piskótán elegyengetjük. 2 órára hűtőbe tesszük.
A krémhez a tej 2/3-as részét összekeverjük az édesítővel és a rum aromával. A maradék tejet elkeverjük a pudingporral és hozzáadjuk az előző keverékhez. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A kihűlt pudingot összeturmixoljuk a gesztenyemasszával.
A jól behűtött habtejszínt robotgéppel félig felverjük, majd hozzákeverjük a zselatin fixet és 1-2 percig még tovább verjük. A felvert tejszínt 2 részletben óvatosan hozzáforgatjuk a gesztenyés masszához, majd elsimítjuk a meggyes réteg tetején. A tortát min. 4 órára de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A csoki ganache-hoz az összes hozzávalót egy nagyobb hőálló tálba mérjük, majd mikróban összemelegítjük, 10-15 másodpercenként átkeverve, nehogy leégjen!
A tortát kiszedjük a formából és kiskanállal szépen ’lecsurgatjuk’ rajta a csokit. A tetejét is bevonjuk a csokival, majd 2 órára hűtőbe tesszük, majd tűkön ülve várjuk, hogy végre megkóstolhassuk!
Enjoy!
Recept és kép: Reisz Daniella