karakter

Gesztenyés-meggyes torta

Gesztenyés-meggyes torta

karakter

Hozzávalók:

  • Piskóta
  • 4 db tojás
  • 3 ek. kakaópor (24 g)
  • 1 ek. barna rizsliszt (8g)
  • 15 g eritrit-stevia édesítő
  • 1 kk. sütőpor

Meggyes zselé:

  • 300 g fagyaszott meggy
  • 1 ek. eritrit-stevia édesítő
  • 3 lap zselatin (helyettesíthető 25 g étkezési keményítővel/vaníliás pudingporral)

Krém:

  • 2 dl Magic Milk laktózmentes tej
  • 20 g vaníliás pudingpor
  • 40 g eritrit-stevia édesítő
  • 3-4 ek. rum aroma
  • 500 g gesztenyemassza (cukrozatlan)
  • 350 ml Magic Milk laktózmentes habtejszín (jól behűtve)
  • 1 csomag expressz zselatinfix

Csoki ganache:

  • 90 g cukormentes étcsoki
  • 70 ml Magic Milk laktózmentes habtejszín
  • 20 g Magic Milk laktózmentes vaj

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk az édesítővel. Hozzákeverjük a száraz összetevőket. Egy kevés fehérjehabbal lazítjuk, majd a maradék fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.

A meggyes zseléhez a meggyet egy pici vízzel és az édesítővel felforraljuk, botmixerrel darabosra mixeljük, majd hozzákeverjük az előzőleg jéghideg vízbe áztatott és kifacsart zselatinlapokat, majd a kihűlt piskótán elegyengetjük. 2 órára hűtőbe tesszük.

A krémhez a tej 2/3-as részét összekeverjük az édesítővel és a rum aromával. A maradék tejet elkeverjük a pudingporral és hozzáadjuk az előző keverékhez. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

A kihűlt pudingot összeturmixoljuk a gesztenyemasszával.

A jól behűtött habtejszínt robotgéppel félig felverjük, majd hozzákeverjük a zselatin fixet és 1-2 percig még tovább verjük. A felvert tejszínt 2 részletben óvatosan hozzáforgatjuk a gesztenyés masszához, majd elsimítjuk a meggyes réteg tetején. A tortát min. 4 órára de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A csoki ganache-hoz az összes hozzávalót egy nagyobb hőálló tálba mérjük, majd mikróban összemelegítjük, 10-15 másodpercenként átkeverve, nehogy leégjen!

A tortát kiszedjük a formából és kiskanállal szépen ’lecsurgatjuk’ rajta a csokit. A tetejét is bevonjuk a csokival, majd 2 órára hűtőbe tesszük, majd tűkön ülve várjuk, hogy végre megkóstolhassuk!

Enjoy!

Recept és kép: Reisz Daniella