Hozzávalók
20 cm-es tortaformához
az alaphoz:
- 15 dkg laktózmentes omlós keksz
- 5 dkg vaj
a krémhez:
- 60 dkg laktózmentes Magic Milk natúr joghurt
- 2,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 1,5 dkg zselatinpor
- 2 dl laktózmentes tejszín
- 2 őszibarack
a tetejére:
- 4-5 őszibarack
- 1 dkg zselatinpor
- 1 teáskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 2 dl víz
Elkészítése:
A kekszet késes aprítóban megdaráljuk, majd elkeverjük az olvasztott vajjal. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, és belenyomkodjuk a kekszmorzsát. Hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük.
A barackot meghámozzuk, húsát felkockázzuk. Egy kis lábasban 3-4 evőkanál joghurtot, az édesítőszert és a zselatint elvegyítjük, majd addig melegítjük, amíg az édesítő és a zselatin fel nem oldódik. Hozzáadjuk a többi joghurthoz, és simára dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, beleforgatjuk a joghurtos krémbe, majd a felét a kekszes alapra öntjük. Beleszórjuk a kockázott barackot és ráöntjük a maradék krémet. Hűtőbe tesszük néhány órára vagy 1 éjszakára pihenni.
A barackot meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd körbe kirakjuk velük a torta tetejét. A zselatint az édesítővel és a vízzel felmelegítjük, majd néhányszor megkeverve langyosra hűtjük. Egyenletesen a tortára öntjük, és ismét néhány órára hűtőbe tesszük dermedni.
Tálalás előtt hajszárító segítségével kicsit melegítsük meg a tortakarika oldalát, és óvatosan távolítsuk el