Hozzávalók
- 250 g Magic Milk laktózmentes túró
- 2 kisebb tojás
- 120 g liszt
- ½ csomag sütőpor (6 g)
- 50 g porcukor
- 1csipet só
- ½ bio citrom reszelt héja
A csoki ganache-hoz:
- 80 g apróra vágott étcsoki
- 60 ml Magic Milk habtejszín
- 20 g Magic Milk vaj
- csipet só
- pár csepp folyékony stevia (vagy helyette egy kevés porcukor ízlés szerint)
A lisztet és a porcukrot átszitáljuk, majd összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőport, a csipet sót és félretesszük. A túrót kissé áttörjük, hozzáadjuk a felvert tojásokat, és belereszeljük a bio citrom héját. Villával összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket.
Kb. 10 percig állni hagyjuk, majd nedves kézzel gombócokat formázunk a masszából és forró olajban aranybarnára sütjük (sütés előtt érdemes 5-10 percre bedobni a fagyasztóba a gombócokat így szép kerek formájúak maradnak)
A csoki ganache-hoz az össze hozzávalót egy nagyobb hőálló tálba mérjük, majd mikróban összemelegítjük, 10-15 másodpercenként átkeverve, nehogy leégjen!
A kisült gombócokat frissen tálaljuk az elkészült csoki ganache-al.
Jó étvágyat hozzá!
recept és kép: Reisz Daniella
#magicmilk #laktózmentes #túrófánk