karakter

Túrófánk

Túrófánk

karakter

Hozzávalók

  • 250 g Magic Milk laktózmentes túró
  • 2 kisebb tojás
  • 120 g liszt
  • ½ csomag sütőpor (6 g)
  • 50 g porcukor
  • 1csipet só
  • ½ bio citrom reszelt héja

A csoki ganache-hoz:

  • 80 g apróra vágott étcsoki
  • 60 ml Magic Milk habtejszín
  • 20 g Magic Milk vaj
  • csipet só
  • pár csepp folyékony stevia (vagy helyette egy kevés porcukor ízlés szerint)

A lisztet és a porcukrot átszitáljuk, majd összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőport, a csipet sót és félretesszük. A túrót kissé áttörjük, hozzáadjuk a felvert tojásokat, és belereszeljük a bio citrom héját. Villával összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket.

Kb. 10 percig állni hagyjuk, majd nedves kézzel gombócokat formázunk a masszából és forró olajban aranybarnára sütjük (sütés előtt érdemes 5-10 percre bedobni a fagyasztóba a gombócokat így szép kerek formájúak maradnak)

A csoki ganache-hoz az össze hozzávalót egy nagyobb hőálló tálba mérjük, majd mikróban összemelegítjük, 10-15 másodpercenként átkeverve, nehogy leégjen!

A kisült gombócokat frissen tálaljuk az elkészült csoki ganache-al.

Jó étvágyat hozzá!

recept és kép: Reisz Daniella

#magicmilk #laktózmentes #túrófánk