karakter

Mézeskalácsos panna cotta eperöntettel

Mézeskalácsos panna cotta eperöntettel

karakter

Hozzávalók 3 pohárhoz 

  • 3 dl laktózmentes Magic Milk tejszín
  • 1 dl laktózmentes tej
  • 3,5 zselatinlap
  • 2 teáskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
  • 1,5 teáskanál mézessütemény fűszerkeverék
  • 1/2 vaníliarúd kikapart magjai

az eperöntethez:

  • 15 dkg eper
  • 1 teáskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

Elkészítése:

A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt, a tejet, a vaníliarúd kikapart magjait, a mézessütemény fűszert és az édesítőt kis lángon felmelegítjük. A tűzről levesszük, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, és egyneműre keverjük. Langyosra hűtjük, és szűrőn keresztül poharakba adagoljuk. A krémet néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.

Másnap a formát néhány másodpercre forró vízzel teli edénybe állítjuk, majd desszertes tányérokra borítjuk. 

Az epret botmixerrel pürésítjük, a hozzáadott édesítővel felforraljuk. Langyosra hűtjük, és tálaláskor a panna cotta tetejére öntjük.  

http://www.desszertszoba.hu/