Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 200 g barna cukor
- 150 g Magic Milk vaj
- 2 tojás
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 200 g apróra vágott étcsoki
(Egészségesebb változatban is elkészítettem már Dia-Wellness liszttel, nyírfacukorral/kókuszvirágcukorral és cukormentes étcsokival. Úgy is isteni finom lett! Ha zabpehelyliszttel készítenétek, akkor én azt ajánlom hogy 125 g zabpehelylisztet használjatok és 125 sima lisztet, mert különben nem lesz jó az állaga. Gluténmentes lisztkeverékkel is készíthető!)
A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a szódabikarbónát és a sót, majd alaposan keverjük össze.
Egy másik tálban keverjük habosra a tojásokat és a cukrot, majd adjuk hozzá a puha vajat és keverjük simára. Ezt követően apránként keverjük bele a lisztes keveréket, majd óvatosan keverjük hozzá az apróra vágott étcsokit (egy kevés étcsokit érdemes hagyni a tetejére is!).
Ezt követően egy sütőpapírral bélelt tepsibe formázzuk tallérokat a masszából egymástól 5 cm-es távolságra. Szórjuk a tetejére a maradék étcsokit, majd 170 fokra előmelegített sütőben süssük 15-17 percig. Ha megsültek, hagyjuk kihűlni a tepsin!
recept és kép: Reisz Daniella