karakter

Laktózmentes túró

Laktózmentes túró

karakter

Az első magyar laktózmentes túró hagyományos túrókészítési eljárással készül,  laktózmentes tejből. Emésztés-élettani szempontból a túró értéke hasonló a többi tejsavbaktérium kultúrával előállított tejtermékéhez. Alacsony zsírtartalma miatt sok magas biológiai értékű fehérjét, valamint kalciumot és foszfort is tartalmaz. Alacsony energiatartalma és könnyű emészthetősége miatt javasolt a fogyasztása, különösen idősebb embereknek és fogyókúrás étrenden lévőknek.

Átlagos tápérték 100 g termékben:

Energia
593 kJ /142 kcal
Zsír
- amelyből telített zsírsavak
7.0 g
5.0 g
Szénhidrát
- ebből cukrok
3.7 g
3.5 g
Fehérje
16.0 g
0.1 g

Laktóztartalom: < 0.01 g / 100 g

Töltőtömeg: 250 g

Összetevők:

pasztőrözött tej, laktáz enzim, tejsavbaktérium-kultúra. Zsírtartalom a szárazanyagban min.: 25% (m/m).
tejszív magyar termek